Esrarengiz Tarih

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

RSS

Footer

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

İzleyiciler

Bu Blogda Ara

Whmcs Wep Tabanı

 Lisans Sahipleri! WHMCS Sisteminiz Tehlikede Olabilir. Lisans satın almadan mutlaka okuyun!

Merhabalar

Uzun süredir yanlış anlaşılan bir durumu, siz değerli kullanıcıları açık açık kandıran kişi ve kurumların yaptıklarını, alt yapısına ve kullandığınız sisteme güvenerek kazandığınız gelir kaynağınız olan destek sisteminizin kapanma tehlikesinde olacağı durumunu anlatmak istiyordum. Nihayet bugün vakit bulabildim. Öncelikle genel bir yazım ile bu durumu daha net birşekilde anlatmaya çalışarak sonra maddeler halinde karşılaştırma yapabilmeniz için bazı sunumlarım olacak. Güvenerek WHMCS lisansınızı aldığınız firma kimdir? Nedir ve size neler der?

WHMCS Ltd. diyorki : " WHMCS lisansımızı partnerlerimizden, disbiritörlerimizden ve resellerlarımızdan başka kimse satamaz, bir de whmcs.com üzerinden tabiki"

Şimdi değerli WHMCS kullanıcıları, burada özellikle bizim ülkede ve bu forumda gördüğüm bir kaç kişi yada firmanın yaptığı büyük bir yanlışlık ve yanlış anlatım var. Burada denilen "resellerlarımız" tabiri 2 tabirdir.

1- Reseller : http://whmcs.com/resellers.php

Buradan bazı WHMCS Lisans satan firmalar sayfadaki indirimle toplu lisans kaydediyor yada teker teker kaydederek fiyat kırdırıyor ve herkese satıyor.
Gerek forum üzerinden, gerek kendi müşterilerine, gerek google adw üzerinden ve diyorlarki "Biz WHMCS Partneriyiz!". Bu bir yalandır değerli arkadaşlarım. Bu program bir partnerlik değil sadece lisans satabilmek için toplu indirime tabi tutularak satış yapılmasına izin vermektir. Buraya kadar normal gibi görünüyor fakat bu programa katılan firmalar ve whmcs satıcılarının bilerek yada bilmeyerek yaptıkları şey herkese lisans satabildiğini sanmaktır. WHMCS diyorki : bu programdan yararlananlar sadece kendi müşterilerine satarlar. Yani örneğin sizin zırt firmasında zort hosting paketiniz vardır, o firma size whmcs lisansı satabilir fakat 3.platformlar üzerinden, forumlar üzerinden, herhangi bir hizmeti bünyesinde bulunmayan kişilerden belli bir ücret karşılığı WHMCS lisansı satamaz. Bu lisanslar farkedildiğinde anında kapatılır. Bu işlem whmcs tarafından, disbiritörler ve onaylı resellerlar tarafından yapılır.

2- Onaylı Reseller!

Onaylı reseller ise bir whmcs partneridir. Yani WHMCS lisanslarını dilediği gibi yönetir, dilediği kişiye satar ve bu satışlarda herhangi bir usulsüzlük meydana gelmez. Onaylı reseler ve partnerlerin WHMCS ile anlaşması tamamen ayrıdır ve dolayısıyla yukarıdaki reseller.php sayfası onları ilgilendirmez. Bu fiyatın kat kat üstünden satın alırlar. Lisanslarınızı mutlaka onaylı Resellerlardan alınız!

Bir firmanın onaylı olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Çok basit. Burada görüyorum bazı whmcs lisans satıcıları sitelerine whmcs reseller resmi koyuyorlar. Hatta Allah sizi inandırsın bizzat benim hazırladığım grafikleri, yazıları ve sloganları bile kullananlar var Onaylı bir resellerın WHMCS üzerinden bir logo ve onaylı reseller bilgilerini belirten bir sayfası vardır. Mecbur olarak firmamızdan örnek veriyorum çünkü başka onaylı bir reseller Türkiye içinde yok! ( Buraya tıklayarak WHMCS yetkilisi tarafından Türkiye'de başka reseller olmadığına dair bilgi kanıtı )

http://www.whmcs.com/certifiedreseller-aktifbilisim.php

Gördüğünüz gibi direkt WHMCS üzerinden size bir kanıt. Satın aldığınız sitede onaylı reseller resmi olması farketmez. Mutlaka böyle bir link isteyerek WHMCS üzerinden kontrol etmeniz gerekir. Çok yakında çok kapsamlı bir şekilde bu firmalar teker teker tespit edilecek ve firmalarda olan lisans keyler, sahipleri, mail kayıtları sistemimiz ile karşılaştırılarak WHMCS ye programın kapatılması ve lisansların iptali ile ilgili çalışma bildirilecektir. Durum öyleki belki lisansınız sizin adınıza bile kayıtlı değil? Bu ne demek? Her whmcs lisansı müşterisinin whmcs.com üzerinden bir kaydı otomatik olarak resellerla ortak kullanılan sistem sayesinde açılır. Buradan hem whmcs üzerinden hem reseller üzerinden adınız ile destek alabilir, lisans yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Fakat yukarıda bahsettiğim basit reseller programında bu yok ve hiç adınıza lisans kaydedildiğini zannetmiyorum bile Konu hakkında detaylı sorularınızı,kontrollerinizi gerçek WHMCS onaylı resellerı olarak yanıtlamaktan bu konu altında mutluluk duyarız. Yurtiçinde 1000+, yabancı diğer ülkelerden 500+ lisans satışımız ve müşterilerimiz ile ve WHMCS ile her saat iletişimde olan firmamızın bu konuda herhangi bir yanlış anlaşılma ve bilgi aktarma hatasını umarım varsaymazsınız.

Not : Bazı arkadaşların yanlış yorumlayacağına hitaben 2 tür reseller olduğunu tekrar belirtmek isterim. Umarım burada whmcs tarafından siz resellersınız bilgisi değil örnek reseller linki yayınlanır. Şu an bildiğim yok fakat eğer var ise onaylı reseller firmalar buraya yazarsa ( lütfen PM atmayınız okuyamamaktayım ) , bu saygıdeğer firmalar, konu üzerinde haklarında bilgiyi seve seve hemen yayınlayıp düzenleme yapacağım. Bu konuda sadece Türk ve Türkiye firması olan WHMCS onaylı reseller, disbiritör ve partnerlerini yayınlayacağım. Diğer taraftan WHMCS ' nin bir çok yabancı reseller,disbiritör ve partnerleri mevcuttur.
Anda baru saja membaca artikel yang berkategori dengan judul Whmcs Wep Tabanı. Anda bisa bookmark halaman ini dengan URL http://flatcastradyo.blogspot.com/2010/12/whmcs-wep-taban.html. Terima kasih!
Ditulis oleh: Derman - 15 Aralık 2010 Çarşamba

Belum ada komentar untuk "Whmcs Wep Tabanı"

Yorum Gönder